NIEUWS

RUN2DAY ZWOLLE

Het zijn vreemde tijden op dit moment. Sportscholen, zwembaden, voetbalvelden, sporthallen en ga zo maar door. Alles is dicht en leeg. Het lijkt wel of de hele sportwereld tot stilstand gekomen is. Alle sportprogramma’s en zenders zijn al weken bezig met het herhalen van allerlei hoogtepunten op sportgebied. Maar actuele sport is er niet. 

Maar we willen natuurlijk wel een beetje onze zin verzetten met wat activiteiten. En één van de weinige dingen die je dezer dagen nog kunt doen is hardlopen.

Een groot deel van de markt is in één klap opgedroogd omdat de sportieve doelen van halve en hele marathons voor heel veel lopers doorgeschoven zijn naar het najaar of volgend jaar. Dat betekend dat deze lopers ineens een stuk minder gaan lopen.

 

Hardlopen als nieuwe sportieve uitlaatklep

Maar voor die sporters die normaal een andere sport hebben is het lopen dan weer een nieuwe sportieve uitlaatklep. Veel van deze sporters zijn nog nooit bij een hardloopspeciaalzaak geweest, en zijn dan ook vaak zeer verrast hoeveel expertise bij een loopanalyse komt kijken. Filmpje maken, eventueel aangevuld met een statische analyse indien nodig. Daarna nog met verschillende schoenen aan naar buiten om deze te testen. Dat laatste is dan nog wel het meest vreemde voor deze sporters. Maar gelukkig zijn ze het in de Vechtstraat inmiddels wel gewend. Al die rennende mensen door de straat. 

Maar voor onze hardloopspecialisten is het ook wel een hele andere gewaarwording in de winkel. Buiten het feit dat we een heel ander en nieuw publiek in de binnen krijgen is het houden van de gepaste afstand wel een flinke aanpassing. De laagdrempeligheid en het persoonlijke contact van onze Run2Day winkel is heel erg belangrijk, en daar hebben we wel even aan moeten wennen om daar een nieuwe invulling aan te geven in onze anderhalve meter maatschappij. Maar daar zijn we wel weer in geslaagd. En zijn onwijs blij dat wij onze kennis in kunnen blijven zetten om mensen verantwoord aan het hardlopen te krijgen en te houden.

 

Zwolle Marathon Challenge

Nu alle evenementen afgelast of uitgesteld zijn is het wel fijn om een doel te hebben om naartoe te werken. Daarom hebben wij de Zwolle Marathon Challenge op poten gezet. Een marathon in vijf etappes. Deze routes worden via de Facebookpagina en de website van de winkel kenbaar gemaakt. Voor iedere gelopen route krijg je als loper een goody (zolang de voorraad strekt) en als je alle 5 de routes hebt gehad krijg je een unieke herinneringsmedaille.

Je registreert jouw run via de welbekende app’s van Polar, Garmin, Runkeeper, Strava of welke dan ook. Laat de run in de winkel zien en je komt op de deelnemerslijst te staan. Sta je op de lijst dan heb je recht op jouw medaille als je de marathon compleet hebt.

De challenge is gratis, maar we hebben in de winkel onze bekende pot klaarstaan voor een vrijwillige bijdrage aan onze 112 Nepal projecten. Zo snijdt het mes aan twee kanten.  Een mooi doel om sportief naartoe te werken en de lopers ondersteunen hiermee ook nog de volwassenen van de toekomst van Nepal.

 

Nepal projecten

Oh ja. Waarom dit project? Ik was zelf in Kathmandu in Nepal ten tijden van de allesverwoestende aardbeving in 2015 en heb deze ternauwernood overleefd. Ik kom al 20 jaar in dit prachtige land en voelde mijzelf verplicht om wat terug te doen voor de geweldige inwoners van Nepal. Vooral voor de generatie die verloren dreigde te gaan door het niet krijgen van onderwijs.

Inmiddels hebben wij met onze stichting 112 Nepal drie kindertehuizen herbouwd of opgeknapt en een school gebouwd.  Daarnaast ondersteunen we nog een aantal scholen in het getroffen gebied. Daar gaan de vrijwillige bijdragen dus naartoe.

Voor nu en de toekomst wens ik jullie alle gezondheid toe, blijf de zon zien en….  Keep on Running!

 

Met sportieve groet,

 

Eddie Sevink

Run2Day Zwolle