06 - 45 46 95 52  /  06 - 48 00 39 73 info@yourtotallifestyle.nl

Stress & burnout


Steeds meer mensen krijgen een burnout of zitten er tegenaan

Maar wat is nou precies een burnout. Als je een burnout hebt, betekent dat je er doorheen zit en voel je je helemaal uitgeput. Dit is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds ernstiger zijn geworden en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed.

Je lichaam laat je overduidelijk weten: zo kan het niet langer. Maar weet je, het kon al een hele tijd zo niet langer. Je hebt jezelf overladen. Niet een dagje of een weekje, maar structureel misschien wel jaren lang. En je kon het ook dragen, dacht je. Natuurlijk was je wel eens moe, en natuurlijk had je ook zo wel je dipjes. Maar komaan, kiezen op elkaar en van hard werken krijg je juist energie. Dacht je. Maar dat is niet waar.


Stress & burnout

Een beetje stress is niet zo erg; dit kan helpen om beter te presteren. Maar als de stress niet minder erg wordt en er onvoldoende tijd is om te kunnen herstellen, dan hebben we het over ongezonde stress. Het is dus heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de signalen niet te negeren. Doe je dit wel, dan heb je kans om een burnout te krijgen.


Burnout kan iedereen overkomen

Veel mensen denken dat een burnout iets is voor ‘zwakke mensen’. Dat is niet het geval. Juist mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en de neiging hebben tot perfectionisme hebben kans op een burnout.


Wat kunnen wij doen aan een burnout

Samen gaan we kijken welke ongezonde stress er allemaal in je dagelijkse leven meespelen. Dat kan met alles te maken hebben o.a. school/werkfactoren, omgevingsfactoren, verkeerde voeding, intensiteit sport, je manier van bewegen maar ook persoonlijke eigenschappen

Al deze stressfactoren gaan we samen proberen te verminderen. Daarnaast gaan we kijken hoe we je lichaam weer meer energie kunnen geven en weer sneller kunnen laten herstellen.

Ook wordt er veel gebruik gemaakt van onze gezondheidsmeting waarin we o.a. kunnen zien of je tegen een burnout aanloopt of er zelfs misschien al in zit. Ook geeft de meting weer welke intensiteit qua sport/beweging en welke voeding er nodig is om weer meer energie te krijgen en sneller te herstellen.


Ontspannen lichaam

Om je lichaam beter te laten ontspannen gebruiken we onder andere onze massages. Deze massages zorgen ook voor een betere doorbloeding, minder klachten, meer energie en sneller herstel.

Ervaring

Uit eigen ervaring weten we wat het is om vast te zitten… burn-out, geen leuk werk, rugklachten, weinig energie, ziekte, geen resultaat....toch zijn we er allemaal uitgekomen. Dus ook voor jou is alles mogelijk.