Stress & burn-out


Wat is nou precies een burn-out

Als je een burn-out hebt, betekent dat je er doorheen zit en voel je je helemaal uitgeput. Dit is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds ernstiger zijn geworden en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed.

Je lichaam laat je overduidelijk weten: zo kan het niet langer. Maar weet je, het kon al een hele tijd zo niet langer. Je hebt jezelf overladen. Niet een dagje of een weekje, maar structureel misschien wel jaren lang. En je kon het ook dragen, dacht je. Natuurlijk was je wel eens moe, en natuurlijk had je ook zo wel je dipjes. Maar komaan, kiezen op elkaar en van hard werken krijg je juist energie. Dacht je. Maar dat is niet waar.


Stress & burn-out

Een beetje stress is niet zo erg; dit kan helpen om beter te presteren. Maar als de stress niet minder erg wordt en er onvoldoende tijd is om te kunnen herstellen, dan hebben we het over ongezonde stress. Het is dus heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de signalen niet te negeren. Doe je dit wel, dan heb je kans om een burn-out te krijgen.


Burn-out kan iedereen overkomen

Veel mensen denken dat een burn-out iets is voor ‘zwakke mensen’. Dat is niet het geval. Juist mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en de neiging hebben tot perfectionisme hebben kans op een burn-out.


Wat kunnen wij doen aan een burn-out

Samen gaan we kijken welke ongezonde stress er allemaal in je dagelijkse leven meespelen en welke van deze stressfactoren we al op korte termijn kunnen verminderen. Daarnaast gaan we kijken hoe we je lichaam weer meer energie kunnen geven en weer sneller kunnen laten herstellen.


Meting & analyse

Er wordt veel gebruik gemaakt van onze Health Check waarin we o.a. kunnen zien of je tegen een burn-out aanloopt of er zelfs misschien al in zit.

Van hieruit kan er een gerichter advies worden gegeven van welke voeding je precies nodig hebt, met welke intensiteit je het beste kan sporten/bewegen/werken (op dit moment), hoe je nog meer energie krijgt en sneller kan herstellen.


Ontspanning

Om je lichaam beter te laten ontspannen gebruiken we ook onder andere onze massages. Deze massages zorgen ook voor een betere doorbloeding, minder klachten, meer energie en sneller herstel.