06 - 45 46 95 52  /  06 - 48 00 39 73 info@yourtotallifestyle.nl

Stress & burnout


Afgebrand, uitgeblust of emotioneel uitgeput.

Allemaal termen die gebruikt worden bij een burnout. Als je een burnout hebt, betekent dat je er doorheen zit en voel je je lichamelijk als geestelijk helemaal uitgeput. Dit is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds ernstiger zijn geworden en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed.

Je lichaam laat je overduidelijk weten: zo kan het niet langer. Maar weet je, het kon al een hele tijd zo niet langer. Je hebt jezelf overladen. Niet een dagje of een weekje, maar structureel misschien wel jaren lang. En je kon het ook dragen, dacht je. Natuurlijk was je wel eens moe, en natuurlijk had je ook zo wel je dipjes. Maar komaan, kiezen op elkaar en van hard werken krijg je juist energie. Dacht je. Maar dat is niet waar.


Stress & burnout

Een beetje stress is niet zo erg; dit kan helpen om beter te presteren. Maar als de stress niet minder erg wordt en er onvoldoende tijd is om te kunnen herstellen, dan hebben we het over ongezonde stress. Het is heel belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de signalen niet te negeren. Doe je dit wel, dan heb je kans om een burnout te krijgen.


Burnout kan iedereen overkomen

Veel mensen denken dat een burnout iets is voor ‘zwakke mensen’. Dat is niet het geval. Juist mensen die een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en de neiging hebben tot perfectionisme hebben kans op een burnout.


Wat kunnen wij doen aan een burnout

Samen gaan we kijken welke ongezonde stress er allemaal in je dagelijkse leven meespelen. Dat kan van alles zijn zoals school/werkfactoren, privé/omgevingsfactoren, verkeerde voeding, je sport en je manier van bewegen maar ook de manier van denken zoals perfectionisme of het moeilijk kunnen loslaten.

Als eerste gaan we deze stressfactoren proberen te verminderen. Daarnaast gaan we kijken hoe we je lichaam weer sneller kunnen laten herstellen. Dat doen we door: hoe beter om te gaan met stress, juiste voeding, op welke manier en met welke intensiteit het beste te bewegen of sporten en tot slot passend werk of opleiding.


Ontspannen lichaam

Om je lichaam beter te laten ontspannen gebruiken we onder andere onze massages. Deze massages zorgen ook voor een betere doorbloeding, minder klachten en sneller herstel.

Samen

Uit eigen ervaring weten we wat het is om vast te zitten… Wij helpen daarom zoveel mogelijk mensen die vast zitten op zowel persoonlijk, zakelijk, fysiek, mentaal als emotioneel gebied.